In 2014 is een plan gemaakt tot renovatie van de bijgebouwen achter de kerk.
Naast de grote zaal zou een plein van 20 x 20 m worden gerealiseerd. 

In 2016 was het dan zo ver: 

Hoe ontstaat een plein?
Wat maakt een veld met stenen tot een plein ? 

Er is gekozen om een vierkant van 15 x 15 m te bestemmen voor allerlei activiteiten in relatie tot de grote zaal en dit vierkant te omsluiten d.m.v. een haag van bomen; er is gekozen voor Haagbeuken, omdat deze ook in de winter hun blad behouden.  Om het plein zelf te verfraaien is besloten om hierop een Labyrint te realiseren. 

Het Labyrint staat symbool voor de levensweg van de mens.  Een labyrint is geen doolhof!  Een doolhof is een puzzel, zoeken, keuzes maken en is pas 400 jaar oud.
Het Labyrint is zeer oud, enkele duizenden jaren, en is in oorsprong dus geen christelijk symbool. In de 9e eeuw is men aan het Labyrint een christelijke betekenis gaan geven. 

De oudste vorm is de cirkel en het vierkant. Het Labyrint bestaat uit een pad, hier witte betonklinkers, en uit barrières, zwarte betonklinkers, maar gras, een haag of water is ook mogelijk. Door de barrières ben je gedwongen van richting te veranderen of zelfs om te keren, maar uiteindelijk kom je toch bij het centrum uit.

Het aantal omgangen is minimaal 7, maar in de middeleeuwse kerken meestal 11.  De omkeerpunten vormen een Grieks kruis ( + ) en de ingang ligt op het westen.  Het meest bekende kerklabyrint ligt in de kathedraal van Chartres in Frankrijk, heeft een cirkelvorm met een diameter van 12,90 m en een totale lengte van  294 m.  Het 8-hoekige labyrint komt vaak voor, b.v. Amiëns en Saint Quentin, en is eenvoudiger uit te voeren.  Acht is het getal van de opstanding, het nieuwe begin, wedergeboorte. 

Vanwege het gebruik van betonklinkers is hier gekozen voor de oervorm, het vierkant, met een padbreedte van 0,42 m en een totale lengte van 272 m. Rondom ligt een (wit) zoekpad om de ingang te vinden.

Voor het ontwerp van dit Labyrint is gebruik gemaakt van een plafond in het hertogelijk paleis in Mantua in Noord-Italië.

 

 Labyrint 6

Labyrint 7

Labyrint 6